aanbod middelbaar

Meld je klas aan tussen 11-25 mei. Omdat de vraag meestal groter is dan het aanbod werkt hetpaleis met een lotingssysteem. Tijdens de week van 13 juni ontvang je via mail de bevestigde voorstellingen. De deadline gemist? Aanvragen die na 25 mei ingevoerd werden, behandelen we vanaf 13 juni.  

ja, wij komen!

publieke voorstellingen

Scholen zijn uiteraard ook van harte welkom op alle publieke voorstellingen ’s avonds en in het weekend. De publieke voorstellingen gaan pas op 15 juni in verkoop. Aanmelden is nu al mogelijk.

 • Zandzoekers

  WeThePeople & Fameus
  2022 - 2023
  za 15 okt

  Er is een strand.
  De kinderen noemen het een zoekstrand.
  Ze rapen emmers vol schelpen, bouwen zandkastelen, laten oude vliegers op en vinden lang verloren sleutels.
  De ouderen noemen het een verloren strand.
  Ze graven hun nagels kapot op zoek naar het kind dat er verloren liep. Ze horen het lachen in de golven voor het kopje onder ging.

  Tenen in het zand wroeten oude verhalen op.
  Al wie er komt, loopt verloren en zoekt de weg.

 • Do the Calimero

  hetpaleis & LOD muziektheater/ Lies Pauwels
  2022 - 2023
  do 19 jan
  -
  vr 20 jan

  Lies Pauwels toont in Do the Calimero carnaval als ultieme metafoor voor ons mens-zijn. Een uitlaatklep, een volksfeest, een overgangsritueel ook, een niemandsland waar alles kan. Waar je even klein en gebrekkig mag zijn in het schijnsel van het grote.

 • Oresteia

  hetpaleis/ Simon De Vos
  2022 - 2023
  vr 3 mrt
  -
  za 11 mrt

  De zestienjarige Orestes raakt betrokken bij een gruwelijke vloek die zijn familie al jaren teistert. Hij wordt meegesleurd in een niet te stoppen cyclus van bloedige wraak en wederwraak. Uiteindelijk pleegt hij een van de donkerste misdaden denkbaar. En dringt zich de vraag op: kan geweld een eind stellen aan geweld?

  Samen met muzikanten Tim Vanhamel en Sjoerd Bruil van Millionaire waagt regisseur Simon De Vos zich aan een muzikale bewerking van een van de oudste theaterteksten uit de westerse geschiedenis. 

rondleiding achter de schermen
en workshops voor middelbaar