Kurt Van der Elst

Sunjata, de leeuwenkoning van Mali

hetpaleis/Pieter Embrechts
2017 - 2018
wo 20 dec - zo 14 jan
20 dec 17
-
14 jan 18

Sunjata, de leeuwenkoning van Mali is een verhaal over recht en onrecht. Over broederstrijd. Over trouw, liefde en vriendschap. Een eeuwenoud heldenepos, maar nog steeds brandend actueel.

Dit is een verhaal over een West-Afrikaanse held. Een echte. Eentje van heel lang geleden. Sunjata heet hij. Het begint nochtans niet goed. Als kind is hij verlamd en wordt hij uitgelachen en vernederd. Later moet hij vluchten en zwerft hij jarenlang rond door West-Afrika. Maar zijn tocht maakt hem sterk en wijs. Zo sterk en wijs dat hij koning wordt. En niet zomaar één. Hij wordt de grootste koning van West-Afrika.

hetpaleis maakt het gezellig in de kerstvakantie


hetpaleis maakt het gezellig in de kerstvakantie voor en na de voorstellingen van Sunjata. Op het terras van hetgeluk overwinter je in aangepast decor met vuurkoven en hapjes. Binnen in hetgeluk kan je met gerecycleerde materialen de leukste kerstcadeautjes maken en kopen ten voordele van het goede doel (De Vrienden van hetpaleis). En na elke voorstelling barst er misschien wel een spontaan feestje los? Mali Mali Mali!


Herneming 20 jaar hetpaleis


In 2017 bestaat hetpaleis twintig jaar. Hoe kunnen we dat beter vieren dan met de herneming van de meest succesvolle voorstelling van de afgelopen twintig jaar!
 

Sunjata, de leeuwenkoning van Mali werd in 2006 gemaakt binnen W@=D@, een crossmediaal project van SANCTA in samenwerking met Ketnet en één, Telenet, hetpaleis, SanomaMagazinesBelgium, Vlaamse Overheid en Nationale Loterij. 
 

taaliconen

prijzen

€ 16/€ 12/€ 8

Sunjata werkt, anderhalf uur lang. De tandem Pieter Embrechts en Dimitri Leue beschikt over de pen, de verrassende invalshoek en simpelweg de goeie machine achter zich om je neuriënd de zaal uit te wuiven op het heupwiegende ritme van hun refrein: ‘Mali, Mali! Mali, Mali!’

Wouter Hillaert in De Morgen (13.12.06)

tekst: Pieter Embrechts
compositie: Pieter Embrechts
compositie: Wawadadakwa
spel: Lies De Backer
spel: Leen Diependaele
spel: Pieter Embrechts
spel: Dimitri Leue
spel: Yemi Oduwale
muzikale uitvoering: Stefaan Blancke
muzikale uitvoering: Bert Huysentruyt
muzikale uitvoering: Simon Pleysier
muzikale uitvoering: Steven Van Gool
scenografie: Stef Stessel
lichtontwerp: Frank Hardy
lichtontwerp: Stef Stessel
kostuumontwerp: Pynoo
dramaturgie: Hanneke Reiziger